Sparetips for småbarnsforeldre

En stor frykt for foreldre med små barn, er en økonomisk usikkerhet- og sårbarhet. Lite er så dyrt som å ha barn, det skal kjøpes klær, barnevogn, barneseng og mye mer. Etterhvert begynner barnet i barnehagen og det vil bli en løpende utgift.

Da er forbrukslån en ryddig måte å få tak i penger på, som ellers ikke har. Det er ikke den beste løsningen på lang sikt på grunn av løpende renter og gebyrer som kan bli til en stor sum over fler år. Man kan kun ha et forbrukslån over fem år, som egentlig er et kortsiktig lån, mye på grunn av at pengene blir brukt rimelig fort. konsekvensene er imidlertid langvarige da man må betale ned på lånet så lenge det løper. Størrelsen på et lån forteller hvor mye kostnaden blir.

Her kommer noen sparetips som kan spare småbarnsforeldre for mye penger:

Tøybleier

For eksempel koster bleier enormt mye penger i det lange løp. I Norge koster engangsbleier mindre enn i andre land, men nordmenn kan fortsatt spare penger på produktet. Noen beregninger viser faktisk at man kan spare så mye som 10000 kroner og enkelte kommuner gir tilskudd til foreldrene som velger å kjøpe tøybleier kontra engangsbleier.

Arve klær

Klær er også en stor utgiftspost. Et godt tips er å kjøpe brukte klær som kan arves. Det er unødvendig å kjøpe nye klær da babyer vokser fort de første månedene og dermed vokser de ut av de nye klærne. Finn.no er blant annet en fantastisk plattform for brukte klær. Å arve er i tillegg miljøvennlig. Både klær, seng og stellebord kan arves dersom en får nye barn.

Disse smarte tipsene gjør at hvermansen får mer å rutte med i hverdagen. Og sitter man igjen med penger så kan man for eksempel investere i et aksjefond, det gir jo statistisk sett bedre bedre avkastning enn å sette pengene i banken.